lördag, mars 30, 2013

Sjalar så det står härliga till!

Jag gick igenom min korg med pågående projekt härom dagen och då märkte jag hur många sjalar som jag håller på med just nu.....trodde inte det var så många faktiskt - undrar hur jag lyckades med det?   
så här kommer en lång lista med dem alla:

Sjal 1 - stickas på rundstickor 6 med minicrisp-garn i färg nr 108. (vanlig trekants sjal, ökas med om slag i början och slutet vartannat varv)

 


Sjal 2 - Stickades för på rundstickor 4 och sen en virkad kant med virknål 3½ - garnet heter Cheope, färgnr 016.
 


Sjal 3 - stickad på stickor 12, rätstickning med ökning i början på varje varv. Inget namn på garnet, men det är 20% ull och 80% polyamid, så verkligen mjukt och 'gossigt' garn. Nästan klar, men måste fästa trådarna också.
 


Sjal 4 - Ananassjal virkad med virknål 3 i vitt akrylgarn - kan inte hitta bandet så vet inte märket, men tror jag köpte det på Åhlens för nåt år sen. Den är också nästan klar, men måste fästa trådarna.
 


Sjal 5 - Wingspan som jag gått och tänkt på att göra ett bra tag, men trodde att mönstret skulle vara svårt. Det är det inte alls så jag är glad att jag hade fel 

 

måndag, mars 18, 2013

Pelerin

Jag har funderat på att göra en pelerin i över ett år nu, men inte haft nåt bra garn som jag tyckte skulle passa, men så köpte jag på Tradera får några månader sen ett ullgarn som blev perfekt   .
Det är 100 % ull (kommer inte ihåg vem säljaren var, men det står Fårö på bandet och färgnr 1002) och hela härvan på 600 m gick åt precis.

Mönstret är från Virkpias blogg och jag använde virknål 3½.

 

söndag, mars 17, 2013

Det går framåt....

..med evighetskoftan som jag hållit på med i snart 2 år nu. Egentligen borde det väl inte tagit så lång tid, men problemet har varit mönstret.......jag börjde först virka en kofta, men ändrade mig och börjde sticka en kofta istället enligt ett annat mönster, men sen ändrade jag mig igen och gör den helt på frihand nu utan något mönster - så med jämna mellanrum får jag repa upp eftersom det inte blev så bra som jag trodde eller fel storlek.
Två steg framåt och ett steg tillbaka med andra ord. Nu är jag dock nöjd med utformningen och det är endast nederdelen som ska bli klar (så länge garnet räcker och jag har fortfarande 1 ½ nystan kvar).


 

måndag, mars 11, 2013

Hello Kitty!

Jag glömde visst att uppdatera bloggen under de senaste veckorna, men har haft fullt upp ändå. Har kommit en bra bit på evighetskoftan (kan nog bli klar snart och det tog ju bara en sisådär 2 år...), virkat en pelerin (nästan klar) samt gjort en beställning på barntofflor.

Tofflorna var en beställning från en av mina jobbarkompisar till hennes 2 åriga dotter som älskar Hello Kitty. Tofflorna är enligt detta mönstret, med garnet är DROPS Paris färg nr 33 och virknål 3 ½, men utsmyckningen är gjord på frihand med Candy garn från SvartaFåret och Mini från JärboGarn med virknål 2 ½.